Att börja ta ansvar

Reservation ärende Godkännande av Årsredovisning 20200525:6
MiljöPartiet de Gröna i Hörby reserverar sig mot beslutet att godkänna den sammanfattande redogörelsen av kommunstyrelseordförande för året 2019

Miljöpartiet anser att en Årsberättelse skall innehålla fakta om innevarande år och inte försök att lägga skuld på andra om varför resultatet inte har blivit så fördelaktigt som man har utlovat till sina invånare.
Kommunstyrelsen ordförande lägger stor vikt på att få tillstånd ett ogillanden av den gamla majoritetens styre och samtidigt då även skuldbelägger de som röstade på dem.
Majoriteten gick in sturskt med lovord om att nu har vi makten nu är allt OK, majoriteten har genom överväldigande antal möjlighet att styra kommunen som de vill, de väljer att göra detta genom att istället för att ta ansvar skylla på alla andra när besluten inte ger förväntat utfall.
Vi ser gång på gång att partiet som KS-ordf. representerar styr genom att så frön av misstro mot politiken och svagare i samhället samt att se till att så lite insyn som möjligt finns i deras arbetssätt.
Miljöpartiet anser att en kommun skall vara transparent, varaktig demokrati uppnås endast genom delaktighet.